Vaderdag – Welk type vader heb jij?

Espressomok met tekst papa en hartje | Eulenschnitt

De Wondere Wereld van Vaders: Van Papa tot Plantenman

Goedemorgen, leukerds! Vandaag duiken we in de kleurrijke, vaak hilarische wereld van verschillende soorten vaders. Want ja, vaders komen in alle vormen en maten, elk met hun eigen unieke stijl en charme. Mijn vader was een grappenmaker (Berenhumor) en plaagde graag. Soms was hij ook serieus. Onze kinderen noemden hem de tover-opa :).

Laten we eens kijken naar een paar van deze fascinerende exemplaren!
En vaderdag met hen vieren of gedenken.
Meer over vaderdag lees je hier.

1. de Vader

Ah, de klassieke vader. Hij is er altijd om je te helpen met je huiswerk, je te leren fietsen en je naar voetbaltraining te brengen. Papa als vader is als een menselijke agenda, altijd bezig met je schema. “Moet je nog een spreekbeurt voorbereiden? Geen probleem, ik help je wel met het knutselen van die poster!” Deze vader heeft altijd een pleister bij de hand en kan magisch elke vlek van je kleding verwijderen. Superkracht? Altijd weten waar je andere sok is gebleven.
Leuke vaderdag cadeautjes voor deze vader zijn: Espresso mok, Tas op handen gedragen

2. De Genieter

Deze vader is de belichaming van “Leven in het moment”. Hij is altijd te vinden met een glimlach op zijn gezicht, een koud biertje in zijn hand en een barbecue die altijd klaarstaat. Zijn motto? “Het leven is te kort om je zorgen te maken.” De genieter is degene die je leert hoe je echt moet ontspannen. Verwacht altijd een uitnodiging voor een spontane picknick of een middagje vissen.
Leuke cadeautjes voor vaderdag zijn: Me Time mok, Beren vouwen

3. De Kookman

Hier hebben we een vader die zijn weg naar je hart (en maag) weet te vinden. De kookman is een meesterchef in zijn eigen keuken, altijd op zoek naar nieuwe recepten om uit te proberen. “Wie wil er vanavond een zelfgemaakte pizza?” is een veelgestelde vraag in zijn huis. Zijn kruidenkast is beter gesorteerd dan een gemiddelde supermarkt en hij heeft altijd een geheim ingrediënt dat zijn gerechten naar een hoger niveau tilt.
Leuke cadeautjes voor vaderdag zijn: Barry berenleuke rasp, Slabestek, Kookkoffertje voor de kinderen.

4. De Denker

Deze vader is een wandelende encyclopedie. Hij is altijd verdiept in een boek, een wetenschappelijk artikel of een documentaire over de mysteries van het universum. Hij kan urenlang filosoferen over de zin van het leven of de relativiteitstheorie uitleggen tijdens het ontbijt. “Waarom is de lucht blauw? Laten we daar eens dieper op ingaan.” Als je ooit een trivia-wedstrijd moet winnen, neem deze vader mee als je geheim wapen. Ook vindt hij duurzaamheid belangrijk.
Leuke cadeautjes voor vaderdag zijn: Notitieboekje Dad’s Genious ideas, Furoshiki inpakdoeken.

5. De Hondenliefhebber

Ah, de vader die liever met zijn harige vrienden optrekt dan met mensen. De hondenliefhebber heeft altijd wel een paar hondenbrokjes in zijn zak en kan niet voorbij een hond lopen zonder te stoppen voor een aai. Zijn beste vrienden hebben vier poten en een staart die altijd kwispelt. Hij gelooft heilig in “wie een hond heeft, heeft altijd een reden om te lachen”.
Leuke cadeautjes voor vaderdag zijn: Mok met tekst, be the person your dog thinks you are.

6. De Kunstliefhebber

Deze vader is een wandelend museum. Zijn huis is gevuld met schilderijen, sculpturen en boeken over kunstgeschiedenis. Hij kan uren praten over de nuances van een Van Gogh of de betekenis achter een abstract werk. Museumbezoekjes zijn voor hem geen saaie uitstapjes, maar avonturen vol ontdekkingen. Hij is de vader die je leert om schoonheid in alles te zien.
Leuke cadeautjes voor deze vader zijn: Mondriaan mok, Kintsugiset zwart.

7. De Plantenman

De plantenman is de koning van de jungle… de woonkamerjungle, wel te verstaan. Zijn huis lijkt op een tropisch regenwoud met planten in elke hoek. Hij praat met zijn planten (en zweert dat ze terugpraten). Zijn groene vingers maken van elke dorre tak weer een bloeiende plant. “Heb je een plant die verzorging nodig heeft? Breng hem maar bij mij!” Hij is de vader die je leert om geduldig te zijn en de schoonheid van de natuur te waarderen. Duurzaamhed is een must,
Leuke cadeautjes voor deze vader zijn: een stoere Olla, bloempot met gezichtjes, bloempot man met baard, bloempot donker gezicht, bloempot wit gezicht

8. De Serieuze, Tikkeltje Gestreste Vader: Een Ode

Achter al die ernst en stress schuilt echter een grote liefde voor zijn gezin. Deze vader mag dan wel eens gestrest zijn, maar dat komt alleen omdat hij zo veel geeft om de mensen van wie hij houdt. Hij wil het beste voor zijn kinderen en doet er alles aan om hen te ondersteunen in hun groei en ontwikkeling. Zijn toewijding is onvoorwaardelijk, zelfs als dat betekent dat hij soms een beetje meer stress op zijn schouders moet dragen.
Leuke vaderdagcadeautjes voor deze vader zijn: Me Time mok, Zen schaaltje

Grappige vaderdagspreuken

Dus, daar heb je het: een kleine blik in de diverse wereld van vaders. Elk type vader heeft zijn eigen charme en brengt zijn eigen unieke magie in het leven van zijn kinderen.
Welke vader herken jij in jouw eigen leven? Laat het me weten in de reacties!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *