Stempel informatie

Alles wat je wil weten over stempels en stempelen

Informatie over stempels en stempelen

Stempelen  

Voegt een Persoonlijk Tintje Toe.

Stempelen is niet alleen voor de basisschoolklas. Het is de creatieve touch die je nodig hebt om jezelf en de wereld op te vrolijken. Of je nu je persoonlijke kaarten maakt, je huis decoreert of gewoon een beetje flair aan je dag wilt toevoegen, stempelen is de sleutel tot expressie en originaliteit.

Waarom Stempelen?

 • Unieke Creativiteit: Geef je creativiteit de vrije loop! Stempelen stelt je in staat om unieke ontwerpen te creëren die jouw stijl weerspiegelen, of het nu gaat om gepersonaliseerde kaarten, zelfgemaakte geschenkverpakkingen of DIY-decoraties.
 • Gemakkelijk en Toegankelijk: Stempelen is simpel en voor iedereen toegankelijk. Geen kunstopleiding nodig! Met een scala aan stempels en inkten kun je moeiteloos verbluffende resultaten behalen.
 • Voor Elke Gelegenheid: Of het nu gaat om verjaardagswensen, uitnodigingen voor feestjes, of gewoon een liefdevolle boodschap, stempelen maakt elke gelegenheid speciaal. Voeg er een persoonlijk tintje toe.
 • DIY Projecten: Breng je knutselprojecten naar een hoger niveau! Stempelen is de perfecte aanvulling op al je doe-het-zelfprojecten, van scrapbooking tot het personaliseren van textiel.

Hoe Begin je met Stempelen?

 1. Kies je Stempels: Ontdek een wereld van mogelijkheden met verschillende stempels, van simpele vormen tot gedetailleerde illustraties.
 2. Selecteer je Inkt: Personaliseer je creaties met een kleurenpalet dat bij jouw stijl past. Met een scala aan inktkleuren kun je eindeloos variëren.
 3. Stempelen maar: Laat je creativiteit stromen! Stempel op papier, stof, hout – de keuze is aan jou. Experimenteer en ontdek jouw unieke stempelstijl.

Breng je ideeën tot leven en voeg een persoonlijk tintje toe aan alles wat je doet met stempelen. Ontdek de magie van deze eenvoudige en veelzijdige creatieve techniek en maak van elke dag een kunstwerk! 

Onderhoud van de stempels

Het onderhouden van stempels is essentieel om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan en consistent hoogwaardige afdrukken blijven produceren. Hier zijn enkele tips voor het onderhouden van stempels:

 1. Reiniging na Gebruik:

  • Direct na gebruik de stempel schoonmaken met een vochtige doek of een sponsdoekje om overtollige inkt te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat deze de stempelmaterialen kunnen beschadigen.
 2. Milde Reinigingsmiddelen:

  • Als water alleen niet voldoende is, kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken. Een milde zeep oplossen in water is vaak voldoende. Zorg ervoor dat je de stempel goed afspoelt en droogt na reiniging.
 3. Gebruik van Speciale Stempelreinigers:

  • Overweeg het gebruik van speciale stempelreinigers die zijn ontworpen voor het verwijderen van inktresten zonder de stempelmaterialen te beschadigen. 
 4. Zachte Borstel of Tandenborstel:

  • Een zachte borstel of zelfs een oude tandenborstel kan handig zijn om inktresten uit de fijne details van de stempel te verwijderen. Zorg ervoor dat de borstel schoon is en geen harde haren heeft.
 5. Oppervlaktebescherming:

  • Bewaar je stempels op een schone en droge plaats om te voorkomen dat ze stof en vuil oppikken. Bescherm de stempeloppervlakken tegen krassen door ze bijvoorbeeld in een doos of een speciale hoes op te bergen.
 6. Vermijd Oplosmiddelen:

  • Vermijd het gebruik van agressieve oplosmiddelen, zoals aceton, omdat deze de stempelmaterialen kunnen beschadigen en de afdrukkwaliteit kunnen verminderen.
 7. Controleer het Stempelkussen:

  • Als je stempels gebruikt in combinatie met stempelkussens, zorg er dan voor dat het stempelkussen schoon is. Reinig het stempelkussen volgens de aanbevelingen van de fabrikant om te voorkomen dat er oude inktresten worden overgedragen op je stempels.

Door regelmatig en zorgvuldig voor je stempels te zorgen, kun je ervoor zorgen dat ze in topconditie blijven en dat je consistente en heldere afdrukken krijgt bij elk gebruik.

Vegan stempelinkt

Wist je dat je zelf vegan stempelinkt kunt maken?
Kijk snel op deze pagina voor de recepten.
Wil je er een leuk stempeltje bij, kijk dan hier.

 

Uniek Project

Een witte Olla in een terracotta pot.

Een olla is een waterbesparend en duurzaam product.